WWW :

4-5 yaşından itibaren çocuk kendi imajı üzerinde sahip olduğu hakkı içselleştirir. Onun bir duygusu var ve o O’na aittir. Daha sonra, internet üzerine herhangi bir fotoğraf koyma olasılığı 9 yaşından önce daha düşük olacaktır.

9 yaşından önce çocuğun hayatında internet olmamalı. Çocuk zekasının farklı biçimlerini keşfetmeye devam ediyor. İnternet, ise bu esnada çocuğun inşa etmeye çalıştığı bu yapıları bulanıklaştırma riski taşıyor. Web sayfalarının tuzaklarından kaçınmak için, çocuğun özellikle samimi ve kamusal alanlar arasındaki ayrımı özümsemesi gerekir.

9 yaşından itibaren web sayfalarına kendine ait fotoğraf koyması konusunda, samimiyetle tanıştırmaya başlayınız. Aile fotoğraflarının seçimine katılmasını sağlayın. Hangileri özel, hangilerini paylaşmalıyız? Böylece somut bir ortak aile etkinliği gerçekleştirilir.

12 yaşından itibaren, internette ne bulduğunu onunla konuşunuz… Herkesin özel fotoğrafı ve mahremiyeti konusunda ısrarcı olunuz. Bu nedenle uygulamada, üçüncü şahıslarla ilgili yorum, fotoğraf veya videoların izinleri olmadan yayınlanması yasaktır. Ona asla yüz yüze söyleyemediği şeyleri ekran başında yazmaması gerektiğini ve web kamerasını asla takmamasını taahhüt etmesi gerektiğini hatırlatınız.

İnterneti kullanır kullanmaz, çocuğunuzda bazı rahatsızlıklarına yol açabilecek tutum değişikliklerine dikkat ediniz. Gelişigüzel ve kontrolsüz internet kullanımının en iyi uyarı işareti genellikle okuldaki durumu ve sınav sonuçlarıdır. Notlarında keskin bir düşüş, çok ciddiye alınması gereken bir göstergedir. Bu durumda, çocuğunuzun öğretmeni ile mutlaka görüşme sağlayınız.

6 yaşından önce çocuk ihtiyacı olan tüm imkanlarını keşfetmesi gerekir: Motor becerilerini ve özellikle beynini geliştirmek için on parmağını içeren aktiviteleri tercih etmek gerekir.

Önemli Notlar :

• Ekran başında kalma zamanı ve programı için net kurallar oluşturmak önemlidir,

• Ekranları oturma odasına yerleştirmek çok önemlidir,

• Birkaç kişi tarafından oynanan video oyunlarını tercih etmek önemlidir,Bilgisayarlar ve ev oyun konsolları aile oyunu için ara sıra bir destek olabilir ; hatta öğrenmeye eşlik edebilir.

Günümüz teknolojisi ile oyun konsolları on parmaktan sadece birkaçını kullandırıyor. Ancak çocuk kendi elleriyle yaparak, özellikle çizimle, modelleyerek ve başkalarıyla oynayarak hayal gücünü geliştirir. Oyun konsolunun otomasyonu, onun ince motor becerilerinin veya yaratıcılığının gelişimini desteklemez.

Sınırları belirlemek için kendinizi yetkilendirilmiş hissediniz.

Çocuğunuza herhangi bir zamanda kullanılabilecek kişisel bir oyun konsolu, bilgisayar, cep telefonu veya tablet sunmayın: Bu yaşta tek başına oynamak hızlı bir şekilde basmakalıp ve zorlayıcı hale gelir.